Sunday, January 20, 2013

Adventure sheet, Session 4


Dark Dungeon Adventure Sheet
Version 2.6 by JLC

Adventure Title:  “Soul Bleeder, Part 4”
GM: JLC
Playing Location: Schamlin (Ed & JLC’s)
Date: 19 januari 2013
Duration: ca. 4 hrs
General Appreciation: Een goeie dungeon crawl! Klassiek en ook culture clash & algehele roleplaying.

The Heroes
Player
Character
Occupation
Level
Wounds
Gains
Losses

Albert

Bud Kane

Mercenary

Veteran
 +21 XP
(running total = 56,4)

Beet van ijzeren cobra in nek

Geen (poor guy)

Geen
Cris
Mynarin Dekhara Syri
Mage
Veteran
+21 XP
(running total = 58,3)
Opengereten dijbeen door velociraptor mummie;
En “blast damage” van explodo gas-zombie
Enkele tandwielen van de ijzeren cobra. En “delay poison” ampul
Wederom d’r halve lunch opgekotst
Ed
Men Ma'at Ra
Osiris Priest
Veteran
+21 XP
(running total = 58,2)
Some mana drain
Geen (humble guy)
Geen
Jeroen
Nunet
Koopvrouw … scout… ish ;-)
Veteran
+21 XP
(running total =
Geen
Cloak of resistance +1
Enige pijlen
Nicole
Nepheret Ra Amun
Sekhmet Priestess
Veteran
+21 XP
(running total =
“blast damage” van explodo gas-zombie
Belt of armor
Geen


Task / stakes: Ram bam, de dungeon in. Op zoek naar waar de ontvoerde scribent wordt gehouden...

Patron: Prinses Nepher-ankh-et, via de sha’ir, Akhil-Hesetjat.

Antagonists: 2 velociraptor mummies; death scarab swarm; exploderende gas zombie; ijzeren cobra; de “Four Whirlwinds.”

Twists:  Geen artsy twists at the moment, we zijn een dungeon aan het baggeren ;-)

Non-Player Characters
NPC Name
Occupation
Level
Role/ description
Attitude to PCs
Jor-Pel
Slaver
Laag
Was gaan renegaden en belandde tussen 2 monsters in.
Is allang blij dat ie vrijgelaten wordt


 Locales visited:
Location
Inhabitants
Role/ description
What did pc’s do here
Per-Estephrat mastaba
Ondoden, constructs, nare kevers…
Tombe van de mummie Hist-ephrat; waarschijnlijk gebouwd op oudere & onpluize fundamenten
Klop, bonk, klap


Storyline
De aasgiermummie (van de cliffhanger van vorige keer) bleek niet aggro. Twee velociraptor mummies echter wel. Deze en andere gebeeste zijn blijkbaar (volgens teksten & pictogrammen op de muren) de ondood-bewaarde resten van wat ooit de levende have was van Hist-ephrat. Deze edelman was een ranger, en wat verzamel je als Khemetan ranger? Juist, exotische beesten waaronder dus raptors.  Het gevecht barst los; waarbij Bud Kane en Nepheret Ka één van de mummies basically aan gort hakken met hun zwaarden; en Men Ma’at een Anubis krijger oproept, deze manifesteert zich in een standbeeld van de god, dat tot leven komt en op de raptors gaat trappen. Mynarin ergert zich eraan dat haar vuur spreuk niet veel meer doet dan wat vonken slaan. Nunet maakt van de gelegenheid gebruik om de volgende gang te scouten – en zo hoort het ook J Rechtsaf langs een T-splitsing hoort Nunet tandengeknars. Wel flinke tanden dan… en ze ontdekt: een zombie vargouille! 

Een leder-achtig, groot hoofd met slagtanden, een lange grijp-tong, en vleermuis vleugels.“Gelukkig” is het een zombie versie (levende vargouilles hebben allerlei powertjes) dus: hakkuh! Mynarin dwingt de vargouille op de grond met een telekinese-bol, Nunet schiet een pijl die vervolgens door Men in een struik verandert wordt. Exit zombie. In de volgende kamer ontdekken de helden een slaver, die z’n groep kwijtgeraakt is tijdens een renegading om toch wat kostbaarheden te jatten uit de mastaba. De helden horen deze vent uit, en leren zo dat een groep slavers ergens verderop in de dungeon een kostbare slaaf zijn komen ophalen. De slaver had zich in deze kamer gebarricadeerd omdat ie tussen twee monsters klem kwam te zitten: een deur verderop is een kamer met daarin een ijzeren cobra. Dit is een speciale assassin’s golem, met holle tanden die een gevaarlijk gif injecteren. Ondanks Bud’s maliënkolder weet de cobra hem in z’n nek te springen en bijt hem. Mynarin blaast de cobra op met een vakkundige bliksemspreuk. Nadat Men het gif in Bud neutraliseert, ontdekt Nunet dat dit deel van de dungeon uitmond in een wenteltrap naar beneden. Het enige spoor in het stof is van de cobra, dus besluiten de helden terecht dat ze beter elders kunnen zoeken.
Dus terug naar de t-splitsing, en nu linksaf. Men neme een bocht naar links, aan die gang treffen ze een ruimte met daarin een aanlokkelijk opgesteld, oud ImperiMor harnas. Effe kijken… Aiiieee er komen death scarabs uit! Met knots geram en een slimme spreuk ontsnappen ze aan de torren zwerm. Intussen hebben de helden het plan om de ‘Vier Wervelwinden’, ofwel de ongure premiejagers, op te sporen. Om in ieder geval niet door hen in de rug te worden aangevallen. Ondanks scannen naar magie door Mynarin en zelfs Nepheret die in leeuwinnen gedaante het spoor probeert te vinden, lukt het nog niet om de Wervelwinden te vinden.
Dan - een lange gang naar het zuiden komt uit redelijk nabij de ingang, dus dit “kwadrant” van de mastaba kunnen ze als ontdekt beschouwen. De Helden komen hier bij de “Halls of Beauty.” Dit blijkt de schoonheid van gebalsemde lijken te beteken, toch wat anders dan o.a. Bud zich voorstelde bij ‘beauty.’ Mynarin wordt ronduit pips wanneer ze een haak oppakt die, zo legt Men uit, ervoor dient om hersens uit de schedel van overledenen te schrapen.
Maar vóór die tijd vinden de helden nog een apart soort zombie in een zijkamer.  Een bijna 2 meter “ronde” zombie, die zo wanstaltig opgezwollen is, met lijkengas en een walgelijke necromantische pus. Ondanks zijn afmetingen perst de zombie zich door de deuropening en valt aan. Bud zet er zijn zwaard in; Mynarin knalt nog een bliksemschicht. Prima, alleen --- deze knal zombie is ervoor gemaakt (door welke gek??) om doorgeprikt te worden. Explosie. De schokgolf en de vloedgolf van necro pus raakt Mynarin vol, en Nepheret deels. Nunet duikt nog net weg, en Men Ma’at speelt het klaar om wervelend met z’n staf, de klodders en botscherven die op hem afkomen, weg te tikken.
Hierna zijn de avonturiers nodig toe aan een rust pauze. Om schoon getoverd te worden, maar ook om weer op krachten te komen. Aldus barricaderen ze zich in één van de natron kamers.
…Wordt vervolgd. De confrontatie met de mummie baronet Hist-ephrat is nabij!

Leads & follow-ups
-Er zitten dus slavers in de dungeon, waarschijnlijk nabij waar ook de ontvoerde sage wordt gehouden. Ook dat nog …
-Achter een geheime deur nabij de kamer waar de helden zijn gaan rusten, hoorde Nunet één stel voetstappen patrouilleren, regelmatig als een metronoom.
- Die aasgier was de enige mummie die niet aanviel. Zou dat iets te maken hebben met wat Men Ma’at uitlegde over zeven Khemetan zielen? Eén van die zielen is de “Ba,” ofwel de psyche van een dode. Deze bezoekt soms de levenden, in de vorm van een vogel…

Legal Stuff: materials of and references to the "Dark Dungeon" IP are copyrighted (c) Jaap de Goede 1993 - 2004

No comments:

Post a Comment